[VIDEO] Amerikanci se okupljaju virutalno kako bi pjevali duhovne pjesme

Poslušajte izvedbu koja je u dva tjedna premašila 700 tisuća pregleda.

5.jpg
Autor
cruxnow.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
20.05.2020 18:14

Zbor srednje škole Notre Dame iz Detroita okupio se prošlog mjeseca u virtualnom obliku kako bi ostvarili lijepu ideju. Čak 92 pjevača sudjelovalo je u obradi pjesme Roberta Raya 'He Never Failed Me Yet' (Još me nikad nije iznevjerio), a dirigirao ih je David Fazzini, direktor zbora.

- Otkako smo 'zaglavili' kod kuće nakon zatvaranja škole zbog pandemije koronavirusa, razmišljao sam o virtualnoj izvedbi. Vidjevši kako su drugi to uspjeli napraviti, smatrao sam da i mi to možemo - rekao je Fazzini, a prenosi Crux Now.

Snimanje je bilo prilično izazovno. Fazzini je prvo snimio sebe kako dirigira pjesmu, a oni su se potom snimali i pjevali prema njegovom navođenju. Prije toga, naravno, svaki student morao se dobro pripremiti.

Nakon što su mu sudionici poslali videozapise, Fazzini ih je zatim uređivao i sinkronizirao kako bi napravili gotov proizvod. Nakon otprilike 40 sati uređivanja video je bio gotov.

- Imao sam 92 različita kuta videozapisa, 92 odvojena videa koja je trebalo sinkronizirati. Sve u svemu, za razliku na ono što sam navikao raditi ovo je bilo 10 puta teže - rekao je Fazzini.

Inače, diljem Sjedinjenih Američkih Država postoji još nekoliko ovakvih i sličnih uradaka, bilo da je riječ o psalmima, himnima ili duhovnim pjesmama. A vi poslušajte izvedbu koja je u dva tjedna premašila 700 tisuća pregleda.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu