[VIDEO] Kršćanski ulični propovjednik dobio odštetu nakon što je nezakonito uhićen

Kršćanski pastor uhićen je na ulicama Londona jer je navodno u svom propovijedanju imao islamofobne stavove.

11.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
youtube.com
Objavljeno:
 
02.08.2019 18:04

Oluwole Ilesanmi dobio je odštetu u iznosu od tri tisuće dolara, koju je isplatio Scotland Yard zbog ponižavajućih komentara.

Ilesanmi se preselio u London 2010. godine u sklopu svog misionarskog poslanja iz Nigerije. U veljači ove godine propovijedao je na željezničkom kolodvoru kad je optužen za islamofobiju.
Dva policajca prišla su mu i zamolila ga da prestane propovijedati. Međutim, Ilesanmi je to odbio. Policajci su potom uzeli njegovu Bibliju, stavili mu lisice i odvezli ga.

- Nitko te ne želi slušati, ljudi žele da odeš - rekao je jedan od policajaca, što je zabilježeno u videu kojeg je netko od prolaznika snimio.

Ilesanmi je rekao da je u svome nastupu govorio o neslaganju s islamskom vjerom, ali da nije imao diskriminacijski pristup.

- Vjerujem da Bog voli sve, uključujući muslimane, ali imam pravo reći da se ne slažem s islamom. Na koncu, živimo u kršćanskoj zemlji - kazao je Ilesanmi, a prenosi Catholic News Agency.

- Uzrujao sam se kad su mi uzeli Bibliju i bacili u policijsko auto. To ne bi učinili da sam imao Kuran. Što se dogodilo sa slobodom govora? - pita se Ilesanmi.

Ovaj incident potaknuo je peticiju o zaštiti uličnih propovjednika, koja je u skorom roku premašila 38 tisuća potpisa. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu