[VIDEO] Nuncij Pezzuto pozvao biskupe da se angažiraju na organizaciji hodočašća u Međugorje

Govorili su o svojim dojmovima s održanoga Mladifesta, ali i uputili svoje poruke hodočasnicima koji dolaze u Međugorje.

međ-mon.jpg
Autor
medjugorje-info.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
medjugorje-info.com
Objavljeno:
 
08.08.2019 18:26

U emisiji Međugorske minute koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje gostovali su nadbiskup mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje, te nadbiskup mons. Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini.

Govorili su o svojim dojmovima s održanoga Mladifesta, ali i uputili svoje poruke hodočasnicima koji dolaze u Međugorje. S njima je razgovarao Dragan Soldo, a u prijevodu je pomogla Marija Dugandžić.

U razgovoru su istaknuli kako se i njih jako dojmio Mladifest, kao i duhovna snaga Međugorja koja se očituje u životima mladih, ali i svih onih koji ovo mjesto posjete i u njemu traže snagu za život u vjeri.

-Već razmišljamo o tome kako uključiti biskupe u okviru sveopće Crkve ne samo da bi došli tu, ne samo da dođu u Međugorje, nego da se angažiraju, a ne samo njihovu laici i svećenici, u organiziranju u svojim biskupijama u dolasku njihovih mladih na Festival mladih u Međugorje. I to vrijedi za sva hodočašća. Trebamo doći do točke da biskupi budu ti koji će organizirati hodočašća svojih vjernika u Međugorje i da se tu dođe do prave marijanske pobožnosti, koja treba biti kristocentrična, kazao je mons. Pezzuto, a mons. Hoser prenio nam je dojmove crkvenih velikodostojnika koji su proteklih dana bili u Međugorju.

- Prva reakcija i ono prvo što moram reći da biskupi, nadbiskupi i kardinali koji su došli iz Rima i iz drugih mjesta, da je njihova prva reakcija bila iznenađenje. Otkrili su jednu nepoznatu stvarnost koja je često bila i sakrivena. Bili su jako dotaknuti, senzibilizirani atmosferom koja je bila na Festivalu mladih, oduševljenjem i radošću koje su mladi pokazivali, kazao je mons. Hoser. Cijeli razgovor poslušajte u nastavku.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!