[VIDEO] Poplava opustošila baziliku svetog Marka u Veneciji: "Nikad nisam vidio ništa slično"

Bazilika svetog Marka u Veneciji doživjela je svoju drugu najgoru poplavu zabilježenu u povijesti.

1.jpg
Autor
churchpop.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
churchpop.com
Objavljeno:
 
14.11.2019 12:42

Katedrala stara tisuću godina pretrpjela je ozbiljnu štetu jer je voda prodrila u kriptu i dosegla visinu od gotovo jedan metar.

- Bazilika je pretrpjela strukturna oštećenja jer se voda povećala, pa nanosi nepopravljivu štetu - rekao je venecijanski patrijarh Francesco Moraglia.

- Bilo je valova kao da smo na plaži - dodao je patrijarh - Nikada nisam vidio ništa slično. Venecija je ranjen grad, ali ne može svake godine biti ranjena na isti način.
 

Voda je obuhvatila više od 80 posto grada, dosegnuvši visinu od gotovo dva metra, što je najviše od 1966. godine. Vlasti su pozvale na izvanredno stanje nakon što je umro jedan stariji muškarac.

- Venecija je na koljenima - izjavio je gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro u svom postu na Twitteru.

- Bazilika svetog Marka pretrpjela je ozbiljnu štetu poput cijelog grada i otoka. Ovdje smo s patrijarhom Moraglijom da pružimo našu podršku, ali potrebna nam je svačija pomoć kako bismo prebrodili te dane koji nas stavljaju na test.

Još poplava očekuje se u četvrtak.


 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!