[VIDEO] Primjer kršćanske ljubavi: Zagrljajem ponudio oprost ženi koja je ubila njegova brata

Govorim vam u svoje ime, ako se kajete, opraštam vam - rekao je 18-godišnji Brandt Jean bivšoj policajki Dallasa Amber Guyger tijekom izricanja presude.

5.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
youtube.com
Objavljeno:
 
04.10.2019 11:31

Nevjerjatna priča dogodila se na sudu u američkom Dallasu. Za vrijeme suđenja policajki, koja je izvan dužnosti pištoljem usmrtila jednu osobu, brat preminule osobe zagrlio je osuđenicu nudeći oprost.

- Govorim vam u svoje ime, ako se kajete, opraštam vam - rekao je 18-godišnji Brandt Jean bivšoj policajki Dallasa Amber Guyger tijekom izricanja presude.

- Nadam se da se utječete Bogu sa svojom krivnjom, svim lošim stvarima koje ste možda učinili u prošlosti. Ako se obratite Bogu i zamolite ga, oprostit će vam - kazao je Brandt

31-godišnja Guyger osuđena je u srijedu na 10 godina zatvora zbog ubojstva Bothama Jeana, 27-godišnjeg crnca ubijenog prošlog rujna. Uz izrečenu kaznu ima pravo na uvjetnu slobodu za 5 godina.

Guyger je tog kobnog dana bila izvan dužnosti, ali je nosila policijsku uniformu kad je ušla u Jeanin stan i upucala ga. Rekla je da je tada završila dugu smjenu,  te je bila toliko ometena privatnim problemima da nije shvatila kako je greškom ušla u pogrešan stan.

Misleći da je u svom stanu, vidjela je Jeana kako sjedi na kauču, pomislila da je uljez i upucala ga. Tužitelji su tražili najmanje 28 godina zatvora na račun činjenice da je Jean trebao navršiti 28 godina kad je ubijen. Guygerova obrana tvrdila je da je ubojstvo više pogreška, a ne zlonamjerni čin. S druge strane, prosvjednici ispred sudnice prigovorili su izrečenoj kazni rekavši da je prekratka.

Unutar sudnice, međutim, Brandt se nije mogao suzdržati od suza dok se obraćao Guygeri rekavši: "Ne želim da idete u zatvor. Želim vam najbolje, jer znam da bi to točno htio moj brat, a najbolje bi bilo da date svoj život za Krista."

- Volim te kao osobu i ne želim ti ništa loše - nastavio je prije nego što je tražio i dobio dopuštenje da zagrli Guygeru. Izmijenili su zagrljaj, uz šapat kojeg nitko drugi nije mogao čuti osim njih.

Dalaški biskup Edward Burns pohvalio je susret rekavši kako je to bi nevjerojatan primjer kršćanske ljubavi i opraštanja.

- Rekao je ono što bi Botham želio. Molim se da svi možemo slijediti primjer ovog izvanrednog mladića. Pomolimo se za mir u našoj zajednici i širom svijeta - rekao je biskup Burns.

Nakon izricanja presude, sutkinja državnog okruga Tammy Kemp ponudila je Guygeri svoju Bibliju. Ohrabrila je Guygeru da ju pročita i poručila joj da oprosti samoj sebi.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!