Vatikansko drvce stiže iz Ukrajine

Božićno drvce koje će ovoga Božića krasiti Trg svetoga Petra u Vatikanu u papinsku državu stiže čak iz Ukrajine, iz grada Zakarpattia. Štoviše, čak će se dva ukrajinska drvca ovoga Božića naći u Vatikanu.

vatikan-drvo.jpg
Objavljeno:
 
28.10.2011 00:00
Božićno drvce koje će ovoga Božića krasiti Trg svetoga Petra u Vatikanu u papinsku državu stiže čak iz Ukrajine, iz grada Zakarpattia. Štoviše, čak će se dva ukrajinska drvca ovoga Božića naći u Vatikanu. Drugo drvce dolazi iz regije Lviv te će krasiti rezidenciju Svetoga Oca, donosi Pastoralmladih.hr. 
 
Svečanosti predstavljanja božićnog drvca nazočit će predstavnici Katoličke i Ukrajinske pravoslavne Crkve.
 
Za Božić 2002. godine vatikanski trg krasilo je hrvatsko božićno drvce koje je bilo ukrašeno tisućama tradicionalnih licitarskih ukrasa te se njime želio dočarati dio hrvatske prirode, tradicije i kulturne baštine. 
 
Uz tu 28-metarsku smreku, iz Hrvatske je također dopremljeno i darovano tridesetak manjih stabala, koja su u blagdansko doba ukrašavala vatikanske prostore te su ona nakon završetka blagdana zasađena u šumama u Italiji.
 
Izvor: Pastoralmladih.hr

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!