Benedikt XVI.: Evanđelje života Ivana Pavla II.

„Važnu misiju Katolička crkva“ u pastoralu zdravstva pronalazi u učenju blaženog Ivana Pavla II. osobito u njegovom svjedočanstvu „usporene Klavariji, koja je obilježila njegove posljednje godine“ s „vizijom boli i patnje proslavljenog u smrti i uskrsnuću Krista“, rekao je Benedikt XVI. u subotu.

papica.JPG
Objavljeno:
 
28.11.2011 00:00
„Važnu misiju Katolička crkva“ u pastoralu zdravstva pronalazi u učenju blaženog Ivana Pavla II. osobito u njegovom svjedočanstvu „usporene Klavariji, koja je obilježila njegove posljednje godine“ s „vizijom boli i patnje proslavljenog u smrti i uskrsnuću Krista“, rekao je Benedikt XVI. u subotu prilikom pozdravljanja sudionika na kongresu koji je organizirao Papinsko vijeće za pastoral zdravstvenih djelatnika. 
 
Susret, čije je ovo 26. izdanje, započeo je u petak u Vatikanu na temu „Pastoralna zdravstvena skrb u službi života  u svjetlu učenja blaženog Ivana Pavla II.“, izvijestio je 27. studenoga Vatikanski radio. 
 
U svom obraćanju, Benedikt XVI. prisjetio se posvećivanju bolesnima svog prethodnika: utemeljenje Papinskog vijeća za zdravstvene djelatnike 1985. godine, slanje Apostolskog pisma Salvifici Doloris 1986. Godinem proglašenje Svjetskog dana bolesnika prije 20 godina. 
 
Svjedočnstvo posljednjih godina života Ivana Pavla II. nas uči nepokolobljivoj vjeri koja je prevarila njegovu fizičku slabost, čineći njegovu bolest, koju je proživio za Božju ljubav, Crkvu i sviejt, pravim praćenjem Krista prema Kalvariji. 
 
Na kraju, Benedikt XVI. poručio je zdravstvenim djelatnicima da svojim radom i pristunošću uz bolesne svjedoče na poseban način Božju ljubav. 
 
Izvor: Vatikanski radio 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!