Benedikt XVI.: proučavajte tradiciju Istočnih Katoličkih crkava

Papa će se ovoga mjeseca moliti na nakanu povećanja znanja o tradiciji i značenju Istočnih Katoličkih crkava, prenijela je 3. studenoga katolička agencija Zenit.org.

papa-w.jpg
Objavljeno:
 
04.11.2011 00:00
Papa će se ovoga mjeseca moliti na nakanu povećanja znanja o tradiciji i značenju Istočnih Katoličkih crkava, prenijela je 3. studenoga katolička agencija Zenit.org.  Njegova glavna namjera je da Istočne Katoličke crkve i njihova duga tradicija budu prepoznate i priznate kao duhovno blago za cijelu Crkvu“. 
 
Istočne Katoličke crkve su u punom zajedništvu s Rimom. Potječu iz Istočne Europe, Azije i Afrike te imaju vlastite liturgijske obrede. Postoje 22 Istočne Katoličke crkve, a broje od 16 do 17 milijuna članova. 
 
Papina misijska namjera je fokusirana na Afriku: „Neka Afrički kontinent pronađe snagu u Kristu kako bi došli do pravde i pomirenja kao produkt Druge sinode afričkih biskupa“.  
 
Benedikt XVI. će pohoditi Benin za dva tjedna u i bit će ondje tri dana. 
 
Izvor: Zenit.org

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!