Benedikt XVI. o pohodu Njemačkoj

Sveti Otac osvrnuo se na skorašnji pohod Njemačkoj tijekom emisije „Riječ za nedjelju“ (Wort zum Sonntag) koja je emitirana u subotu na njemačkoj televiziji. Emisija je snimljena nekoliko dana prije u Castel Gandolfu, izvijestila je Vatikanska izvještajna služba.

papa-put-web.jpg
Objavljeno:
 
19.09.2011 00:00
Sveti Otac osvrnuo se na skorašnji pohod Njemačkoj tijekom emisije „Riječ za nedjelju“ (Wort zum Sonntag)  koja je emitirana u subotu na njemačkoj televiziji. Emisija je snimljena nekoliko dana prije u Castel Gandolfu, izvijestila je Vatikanska izvještajna služba (Vatican information Service, VIS). 
„Jako sam sretan što polazim za Njemačku za nekoliko dana“, rekao je Papa. „U osobitom radosnom sjećanju ostao mi je Berlin gdje ću uskoro sudjelovati na sastancima, održati govor u njemačkom parlamentu i slaviti misu na Olimpijskom stadionu“. 
 
„Jedan od najvažnijih događanja tijekom pohoda Njemačkoj je posjet Erfurtu. U tom Augustinskom samostanu, točnije u Augustinskoj crkvi, Luther je započeo svoje putovanje. Imat ću prilike sastati se s predstavnicima Evangeličke crkve u Njemačkoj. Zajedno ćemo se moliti, slušati Božju riječ, promišljati i raspravljati. Ta blizina bit će primjer autentičnog ekumenizma“, naglasio je Sveti Otac.  
Izvor: VIS

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!