Benedikt XVI. posjetio je izložbu svojih djela

Jedinstvena izložba na kojoj se nalaze 600 djela Josepha Ratzingera/Benedikta XVI. otvorena je jučer u Castel Gandolfu, a posjetio ju je i Papa. Izložbu su organizirali njemački izdavački zavod “Herder” i Vatikanska izdavačka kuća ususret skorašnjem pohodu Svetoga Oca Njemačkoj.

benedetto.jpg
Objavljeno:
 
16.09.2011 00:00
Jedinstvena izložba na kojoj se nalaze 600 djela Josepha Ratzingera/Benedikta XVI. otvorena je jučer u Castel Gandolfu, a posjetio ju je i Papa. Izložbu su organizirali njemački izdavački zavod “Herder” i Vatikanska izdavačka kuća ususret skorašnjem apostolskom pohodu Svetoga Oca njegovoj rodnoj Njemačkoj, izvijestila je Vatikanska izvještajna agencija (Vatican Information Service, VIS). 
 
„Zahvaljujem vam na trudu i angažiranju u okupljanju mojih djela koje sam napisao te njihovu predstavljanju svijetu, prije mog putovanja u Njemačku. Za mene, to putovanje bit će trenutak promišljanja o tome što ja mogu učiniti za svijet i Crkvu preko moje službe“, rekao je Sveti Otac. 
 
„Dirnut sam i pomalo iznenađen količinom djela koje sam napisao. Nadam se da će riječi koje se nalaze u djelima pomoći muškarcima i ženama da nađu svoj put“, nadodao je. 
 
Izvor: VIS

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan