Benedikt XVI. šalje izaslanstvo u Damask

Papa Benedikt XVI. "odlučio je poslati ovih dana izaslanstvo u Damask kako bi izrazio bratsku solidarnost s čitavim narodom", rekao je državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone.

vatican2.jpg
Objavljeno:
 
17.10.2012 00:00

Papa Benedikt XVI. "odlučio je poslati ovih dana izaslanstvo u Damask kako bi izrazio bratsku solidarnost s čitavim narodom", rekao je državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone.

"Ne možemo biti tek puki promatrači tragedije kao što je ova koja se događa u Siriji: o čemu svjedoči više govora koje smo čuli u ovoj dvorani", rekao je Bertone na Sinodi o novoj evangelizaciji istaknuvši da Papinu inicijativu snažno podupiru biskupi okupljeni na sinodi.

"Uvjereni da rješenje krize može biti samo političko i imajući na umu goleme patnje stanovništva, sudbinu izbjeglica i budućnost tog naroda, neki među nama su predložili da naša sinodska skupština izrazi svoju solidarnost", dodao je mons. Bertone.

Izaslanstvo će prenijeti poruku sinodskih otaca i Svete Stolice u kojoj će također izraziti "svoju duhovnu blizinu sa svom kršćanskom braćom i sestrama" u Siriji i dati "ohrabrenje svima koji sudjeluju u traženju odgovora koji će poštovati prava i obveze svih, osobito pazeći na ono što predviđa humanitarno pravo".

Kardinal Bertone je ocijenio kako je moguće da izaslanstvo otputuje u Damask "idućeg tjedna" kako bi se stigle obaviti potrebne formalnosti s apostolskom nuncijaturom i mjesnim vlastima.
U izaslanstvu će biti kardinal Laurent Mosengwo Pasinya, nadbiskup Kinshase, kardinal Jean-Louis Tauran, vatikanski "ministar" za međureligijski dijalog, kardinal Timothy Dolan, nadbiskup New Yorka, mons. Dominique Mamberti, vatikanski "ministar" za vanjske poslove i mons. Alberto Ortega, čelnik u državnom tajništvu.

Izvor: rv

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!