Besplatan ulaz u muzeje za liječnike i zdravstveno osoblje

Svi medicinski djelatnici koji obavljaju svoju službu na teritoriju Italije imat će blesplatne ulaze u Vatikanske muzeje i papinske vile u Castel Gandolfu, objavio je poluslužbeni papinski L'Osservatore Romano.

36.jpg
Autor
IKA/Laudato/I.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
05.06.2020 11:33

U znak zahvalnosti za požrtvovni rad u izvanrednim situacijama tokom pandemije korona virusa svi liječnici, medicinske sestre, tehničari i drugo zdravstveno osoblje koje je zaposleno u talijanskim javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama imat će tjedan dana besplatan ulaz u sve Vatikanske muzeje i u kompleks papinskih vila u Castel Gandolfu, prenosi IKA.

Za besplatan ulaz trebat će samo predočiti osobnu ili iskaznicu izdanu od zdravstvene ustanove u kojoj radi, a svaki medicinski djelatnik moći će sa sobom povesti i jednu osobu kojoj je također ulaz besplatan. U priopćenju za medije Namjesništva Države Vatikanskoga Grada najavljeno je da će medicinskom osoblju biti omogućen besplatan ulaz u Vatikanske muzeje od ponedjeljka, 8. lipnja do subote, 13. lipnja tijekom cijelog radnog vremena. U Papinskim vilama zdravstveni će djelatnici tu blagodat moći koristiti u subotu, 6. lipnja i nedjelju, 7. lipnja, a zatim ponovno u subotu 13. lipnja i nedjelju 14. lipnja. Naime, Apostolska palača Castel Gandolfo i prekrasni vrtovi Ville Barberini za sada su otvoreni za posjetitelje samo subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati.
Kompleks vila na obroncima jezera Castel Gandolfo ponovno otvara svoja vrata posjetiteljima u subotu 6. lipnja.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!