Budući svećenici diplomati moraju imati iskustvo misionarskog rada

Papa je u svom pismu kazao da se njegova želja da se svećenici-diplomati uključe u misijsku godinu rodila na kraju Amazonske sinode 2019. godine.

9.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
catholicnewsagency.com
Objavljeno:
 
17.02.2020 17:17

Papa Franjo zatražio je da svećenici u formaciji za diplomatsku službu Svete Stolice moraju provesti godinu dana u misionarskom radu, objavio je u ponedjeljak Vatikan, a prenosi Catholic News Agency.

Po nalogu Svetog Oca, promjena će stupiti na snagu u novoj akademskoj godini te je predsjednika Papinske crkvene akademije, biskupa Josepha Marina pozvao na ažuriranje kurikuluma.

- Da bi se suočili sa sve većim izazovima za Crkvu i za svijet, budući diplomati Svete Stolice morat će steći i osobno iskustvo misije izvan biskupije njihova podrijetla - napisao je papa Franjo.

Dodao je kako je to prilika da svećenici dožive iskustvo misionarskih zajednica, sudjelujući u njihovoj svakodnevnoj evangelizacijskoj.

Papa je u svom pismu, potpisanom 11. veljače kazao da se njegova želja da se svećenici-diplomati uključe u misijsku godinu rodila na kraju Amazonske sinode 2019. godine.

- Uvjeren sam da će takvo iskustvo biti korisno svim mladim ljudima koji se pripremaju ili započinju svećeničku službu, ali posebno onima koji će u budućnosti biti pozvani da surađuju s papinskim predstavnicima. Nakon toga mogu zauzvrat postaju izaslanici Svete Stolice za narode i pojedine crkve - kazao je Papa.

Papinska crkvena akademija obrazovna je akademija za svećenike iz cijelog svijeta koji bi mogli tražiti da uđu u diplomatski korpus Svete Stolice.

Uz proučavanje teologije i kanonskog prava na pontifičkim sveučilištima u Rimu, studenti uče teme i vještine relevantne za diplomatski rad, kao što su jezici, međunarodna diplomacija i diplomatska povijest.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!