Dan molitve, posta i djela ljubavi

Na misi u Domu svete Marte papa Franjo je podsjetio na današnji Dan molitve Gospodinu za završetak pandemije koronavirusa, koji je potaknuo Visoki odbor za ljudsko bratstvo.

1.jpg
Autor
vaticannews.va/Laudato/I.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
14.05.2020 14:49

Papa se u svojoj propovijedi osvrnuo na odlomak iz Knjige proroka Jone, u kojemu prorok poziva narod Ninive da se obrati kako bi spasio grad od uništenja.

- Narod se na Jonin poziv obratio i grad je bio spašen od pandemije, možda neke moralne pandemije - napomenuo je te istaknuo - Danas, svi mi, braća i sestre svih vjerskih tradicija molimo za završetak pandemije, sjedinjeni u bratstvu koje nas povezuje u ovom trenutku žalosti i tragedije, piše Vatican News.

- Svi smo sjedinjeni kao ljudi, kao braća, moleći Boga u skladu s vlastitom kulturom, tradicijom, vlastitim vjerovanjima, ali kao braća, moleći oproštenje od Boga za naše grijehe kako bi nam se Gospodin smilovao, oprostio nam i zaustavio ovu pandemiju. Danas je dan bratstva, gledajući jedinoga Oca, kao braća. Danas je dan molitve - rekao je Papa.

Papa je napomenuo kako postoji još mnogo drugih pandemija zbog kojih ljudi umiru, ali da mi to ni ne primjećujemo. Istaknuo je kako smo pomalo ravnodušni na druge tragedije koje se događaju u svijetu te naveo podatke koji ne govore o pandemiji koronavirusa. U prva četiri mjeseca ove godine od gladi je umrlo gotovo 4 milijuna ljudi. To je pandemija gladi - istaknuo je. Današnja molitva da Gospodin zaustavi ovu pandemiju trebala bi nas potaknuti da mislimo na brojne druge pandemije u svijetu: na pandemiju ratova, gladi i drugih.

- Neka Bog zaustavi ovu tragediju, ovu pandemiju. Neka nam se smiluje i zaustavi i druge pandemije: pandemiju gladi, rata, pandemiju djece bez obrazovanja. To molimo kao braća, svi zajedno. Neka nas sve Bog blagoslovi i neka nam se smiluje -rekao je na kraju papa Franjo.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!