Imenovan novi ravnatelj Ureda za financijsko informiranje Svete Stolice

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin imenovao je 15. travnja Giuseppea Schlitzera novim ravnateljem Ureda za financijsko informiranje (AIF-a), koji se brine za borbu protiv pranja novca i financiranja terorizma, prenosi nedjelja.ba.

Screenshot_20200415_202023.jpg
Autor
Nedjelja.ba/IKA/Laudato/A.K.K.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
15.04.2020 20:16

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin imenovao je 15. travnja Giuseppea Schlitzera novim ravnateljem Ureda za financijsko informiranje (AIF-a), koji se brine za borbu protiv pranja novca i financiranja terorizma, prenosi nedjelja.ba
 
Kako je izvijestio Tiskovni ured Svete Stolice, Schlitzer će na tome mjestu naslijediti Tommasa Di Ruzza koji je svoj petogodišnji mandat završio 20. siječnja tekuće godine.
 
Novoimenovani ravnatelj AIF-a diplomirao je ekonomiju i trgovinu na napuljskom Sveučilištu Federico II. Specijalizaciju je napravio u Sjedinjenim Američkim Državama. Uz to je profesor međunarodnih financija na LIUC-u, Sveučilištu Cattaneo u Castellanzi. Autor je brojnih eseja o makroekonomiji i financijama, ekonomskim prognozama, upravljanju i poslovnoj etici.
 
Kardinal Parolin objavio je i imenovanje zamjenika ravnatelja AIF-a, Federica Antellinia Russa, koji je već služio u financijskom tijelu Vatikana od 2015.
 
Ured za financijsko informiranje je institucija Svete Stolice, koju je 2010. osnovao Benedikt XVI. Svoju ulogu učvrstila je u pontifikatu pape Franje koji je 15. studenoga 2013. potvrdio novi statut koji predviđa borbu protiv pranja novca i financiranje terorizma.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan