Izdana knjiga Papinih kateheza

„Učitelji. Oci i pisci I. tisućljeća" naslov je knjige pape Benedikta XVI., koju je objavila nakladna kuća Verbum.

pope.jpg
Objavljeno:
 
09.12.2011 00:00
„Učitelji. Oci i pisci I. tisućljeća" naslov je knjige pape Benedikta XVI., koju je objavila nakladna kuća Verbum, a predstavljena je u četvrtak 8. prosinca na konferenciji za novinare u prostorijama Verbuma u Splitu. Knjigu su predstavili glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj. 
 
Nastavljajući niz kateheza koje vjernicima našega doba približavaju život i nauk velikana iz prvih stoljeća kršćanstva, papa Benedikt XVI. u ovoj knjizi svraća pozornost na oce i pisce Istoka i Zapada koji su dali svoj obol drevnoj Crkvi i na čijim temeljima počivaju crkveni nauk i ustrojstvo. Sveci te duhovni naučitelji Leon Veliki, Benedikt Nursijski, Pseudo-Dionizije Areopagit, Grgur Veliki, Kolumban, Izidor Seviljski, Maksim Ispovjedalac, Ivan Klimak, Beda Časni, Ivan Damaščanski, Teodor Studit samo su neki od velikana koji su predstavljeni u ovoj knjizi, a čijom se duhovnom baštinom i danas mnogi nadahnjuju. 
 
Osim sa životom otaca, Benedikt XVI. nas u ovim katehezama upoznaje i s njihovim naukom te svraća pozornost na stalnu aktualnost duhovne baštine koju su nam podarili. Ove Papine kateheze od iznimne su važnosti upravo zbog toga što ukazuju na neprolazne temelje Crkve i što iznova podsjećaju na veliko i neprolazno značenje učitelja i pisaca iz prvoga tisućljeća. 
Nakladna kuća Verbum do sada je objavila više od trideset djela Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI., a ovo je treća objavljena knjiga iz ciklusa njegovih kateheza o velikanima kršćanstva.
 
Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan