Ljudsko bratstvo na djelu: Princ Abu Dhabija pomaže Amazoniji na poziv pape Franje

Šeik Mohamed bin Zayed, princ Abu Dhabija, odazvao se na poziv pape Franje da pomogne najsiromašnijim narodima u svijetu, te je danas u Amazoniju poslao 50 tona zdravstvenog i higijenskog materijala.

4.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
26.06.2020 15:07

U zračnom prometu koji je ograničen zbog bolesti koronavirusa, otvara se novi put solidarnosti koji povezuje Abu Dhabi, Ujedinjene Arapske Emirate i Limu, u Peruu. Naime, danas je zrakoplov s 50 tona humanitarne pomoći krenuo u tu južnoameričku zemlju, izvještava Vatican News.

Konačno odredište donacije je Iquitos, grad s 400.000 stanovnika, smješten u Amazonskoj prašumi, u zaljevu rijeke Amazonije. Zrakoplov prevozi koristan materijal za obuzdavanje širenja pandemije koja u Južnoj Americi ima svoj novi globalni epicentar. Mjesne Crkve razvrstat će maske, rukavice, medicinski kisik i hranu. Dio će biti namijenjen zdravstvenim i obrazovnim ustanovama, a ostalo će se podijeliti obiteljima na tom području. 

Inicijativa je pokrenuta u suradnji s Papinskom zakladom 'Gravissimum Educationis' koja djeluje pri Kongregaciji Svete Stolice za katoličko obrazovanje. Šeik Mohamed bin Zayed, princ Abu Dhabija, odazvao se na poziv pape Franje da pomogne najsiromašnijim narodima u svijetu, darujući im zdravstveni i higijenski materijal. Ta je suradnja u skladu s Dokumentom o ljudskom bratstvu za suživot i svjetski mir koji su u Abu Dhabiju prilikom Papina posjeta potpisali veliki imam sveučilišta Al-Azhar, Al-Tayyib i papa Franjo.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!