Obredi Velikog tjedna u Vatikanu

Raspored slavlja Velikog tjedna koje predvodi papa Franjo.

70.jpg
Autor
nedjelja.ba/Laudato/J.B.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
28.03.2020 11:22

Mons. Guido Marini, glavni ceremonijar u bazilici svetog Petra u Vatikanu izdao je priopćenje u kojem navodi kako je zbog situacije s Corona virusom promijenjen raspored liturgijskih slavlja, koje će predvoditi papa Franjo.

- Posljedično izvanrednoj situaciji prouzrokovanoj širenjem pandemije COVID-19 i uzimajući u obzir uredbe Kongregacije za bogoštovlje i stegu sakramenata od 25. ožujka 2020., nužno je bilo promijeniti raspored liturgijskih slavlja koje predvodi papa Franjo kao i načine sudjelovanja - stoji u priopćenju mons. Marinia, prenosi nedjelja.ba.

Papa Franjo će 'predslaviti obrede Velikog tjedna na oltaru Katedre sv. Petra u bazilici sv. Petra' na  Maslinsku nedjelju s početkom u 11 sati.  U Vazmenom trodnevlju misa Večere Gospodnje započinje u četvrtak u 18 sati, u petak obred Muke Gospodnje započinje isto u 18 sati. Tradicionalni Križni put iz rimskog Koloseuma seli na prostor ispred bazilike sv. Petra sa početkom u 21 sat.

Uskrsno bdijenje na oltaru Katedre u bazilici sv. Petra započinje u subotu 11. travnja u 21 sat dok će na Vazmenu nedjelju 12. travnja papa Franjo predslaviti Misu s početkom u 11 sati nakon čega slijedi blagoslov UrbietOrbi.

Obrede Velikog tjedna moći će te izravno pratiti putem Laudato televizije.


 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan