Otac Lombardi o proglašenju Godine vjere

Papa Benedikt XVI. najavio je Godinu vjere, koja će biti slavljena od 11. listopada 2012. do 24. studenog 2013. Takvu inicijativu trebalo bi promatrati kao karakteristiku njegovog pontifikata, rekao je vatikanski glasnogovornik otac Federico Lomabrdi u emisiji „Octava Dies“.

lombardi_article.jpg
Objavljeno:
 
24.10.2011 00:00
Papa Benedikt XVI. najavio je Godinu vjere, koja će biti slavljena od 11. listopada 2012. do 24. studenog 2013. Takvu inicijativu trebalo bi promatrati kao karakteristiku njegovog pontifikata, rekao je vatikanski glasnogovornik otac Federico Lombardi u emisiji „Octava Dies“, izvijestio je 22. listopada Vatikanski radio. 
 
Kako je naglasio o. Lombardi, apostolsko pismo u obliku motu proprio pape Benedikta XVI. naslovljeno „Vrata vjere“ рodsjeća na jutro kada je Joseph Ratzinger izabran za Papu. U prvom svom obraćanju Benedikt XVI. istaknuo je potrebu za ponovnim otkrivanjem vjere u cilj naglašavanja veselja i obnovljenog entuzijazma u susretu s Kristom, nadodao je.
 
Sveti Otac povezuje Godinu vjere s 50. obljetnicom Drugoga vatikanskog koncila. I danas se uvelike raspravlja o reformama dogovorenih na Koncilu. Papa se također prisjetio i 20. obljetnice Katehizme Katoličke crkve – rada istinske hrabrosti Ivana Pavla II. čija je želja bila izraziti vjeru koncilskih otaca i Katoličke crkve. 
 
Izvor: Vatikanski radio

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!