Papa Benedikt XVI. o Ivanu Pavlu II.: Bio je oslobađajući obnovitelj Crkve

Naglasio je kako je zahvaljujući uskrslom Kristu Božja milost dana za sve ljude te da svi svi trebaju znati da će se milosrđe Božje na kraju pokazati jačim od naše slabosti.

12.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
15.05.2020 18:32

Papa emeritus Benedikt XVI. poslao je pismo poljskim biskupima za stogodišnjicu rođenja svog prethodnika, svetog pape Ivana Pavla II.

- Čitav njegov život bio je usmjeren na subjektivno asimiliranje objektivnog središta kršćanske vjere, a to je nauk o spasenju, i dopuštanje drugima da je prihvate - napisao je papa u 'miru'.

Osvrnuo se na početak pontifikata za sada jedinog rimskog biskupa poljskog podrijetla, prenosi Catholic News Agency.

- Od prvog trenutka pa nadalje, Ivan Pavao II. pobudio je novo oduševljenje za Krista i njegovu Crkvu. Njegove riječi na otvaranju njegovog pontifikata bile su: 'Ne bojte se! Otvorite, širom otvorite Kristova vrata! Njegov poziv i ton je karakterističan za cijeli njegov pontifikat u kojem je postao oslobađajući obnovitelj Crkve - ističe Benedikt XVI.

Naglasio je kako je zahvaljujući uskrslom Kristu Božja milost dana za sve ljude te da svi svi trebaju znati da će se milosrđe Božje na kraju pokazati jačim od naše slabosti.

- U tome moramo pronaći unutarnje jedinstvo poruke Ivana Pavla II. i temeljne namjere pape Franje. Suprotno onome što se ponekad govori, Ivan Pavao II. nije bio moralni rigorist. Pokazujući bitnu važnost Božjeg milosrđa, on nam daje priliku da prihvatimo moralne zahtjeve koji se postavljaju čovjeku, iako ih nikada ne možemo u potpunosti udovoljiti. Naši moralni napori poduzimaju se u svjetlu milosti Božje, koja se otkriva kao snaga koja liječi našu slabost - napisao je Benedikt XVI.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!