Papa: Duh Sveti posvećuje, podržaje i vodi kako bi mogli ostati na Isusovom putu

Na kraju je zazvao Blaženu Djevicu Mariju, uzor Crkve koja zna slušati Božju riječ, da nam pomogne živjeti radost evanđelja svjesni i podržani Duhom Svetim.

4.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
17.05.2020 13:06

Papa Franjo uoči molitve Kraljice neba danas u podne u vatikanskoj apostolskoj knjižnici govorio je o važnosti i snazi Duha Svetoga.

- Evanđelje ove nedjelje nudi dvije poruke: čuvanje zapovijedi i obećanje Duha Svetoga. Isus povezuje ljubav prema njemu i čuvanje zapovijedi. Na tome inzistira pri odlasku: Tko čuva moje zapovijedi, taj me ljubi - kazao je Sveti Otac.

Pojasnio je kako ljubav prema Isusu ne završava samo željom za njime, nego se radi o raspoloživosti da slijedimo Božju volju.

- Isus nije rekao 'ljubite mene kao što sam ja vas ljubio', nego da ljubimo jedni druge kao što je on ljubio nas. Njegova ljubav je besplatna, ne traži ništa zauzvrat. On želi da ta besplatna ljubav postane konkretan oblik života među nama. To je njegova volja - naglasio je Papa.

Da bi pomogao učenicima da idu putem ljubavi i Božjim putem, Isus im je obećao da će moliti Oca da pošalje pomoć. To je Duh Sveti, Branitelj, dar Božje ljubavi koji ulazi u srca kršćana.

- Nakon što je Isus umro i uskrsnuo, njegova ljubav dana je onima koji su povjerovali u njih. Duh Sveti posvećuje, podržaje i vodi naše putove kako bi mogli ostati na Isusovom putu, bez obzira na stanje u životu. Pred iskustvom grijeha koje svi činimo Duh Sveti čuva nas da ne klonemo. Zapovijedi nam nisu dane kao neka vrsta ogledala u kojem ćemo vidjeti svoje bijede, nego nam je Božja riječ darovana kao riječ života. Ona će obnoviti i ozdraviti, a ne osuditi. Ona na kraju ima cilj oprostiti. Takva je Božja ljubav - istaknuo je papa Franjo navodeći kako je to sve djelo Duha Svetoga.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan