Papa Franjo: Istinski se mir sije u srcu

Mir u svijetu gradi se počevši od mira u srcu jer ne možemo biti kršćani ako sijemo rat u obitelji, susjedstvu i na radnom mjestu.

3.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
10.01.2020 12:03

Na jučerašnjom misnom slavlju u Domu svete Marte, papa Franjo se usredotočio na čitanje iz Prve poslanice svetog Ivana apostola koje ukazuje na put prema miru. Potrebno je, naime, ostati u Gospodinu, piše Vatican News.

Papa je također upravio molitvu Gospodinu da nam udijeli Duha Svetoga kako bismo ostali u Njemu te da nas nauči voljeti u jednostavnosti, bez ratovanja jednih s drugima.

Podsjetivši na molitveni zaziv s početka misnoga slavlja, kojim se od Boga traži da svim ljudima udijeli siguran mir, Sveti je Otac primijetio kako, kada govorimo o miru, odmah pomislimo na rat. Kazao je pritom da, i ovih dana, dok razgovaramo o miru ili za njega molimo, naše misli odlaze u dijelove svijeta gdje vladaju napetosti i sukobi, uvijek na ono što se događa izvana, u neku zemlju ili neku određenu situaciju.

- Moramo moliti za mir u svijetu, uvijek moramo imati pred sobom Božji dar mira i tražiti ga za sve - rekao je Papa, potaknuvši potom da se zapitamo imamo li mir u domu i u svom srcu.

Istaknuo je kako se mir među ljudima ili u nekoj zemlji sije u srcu.

- Ako u srcu nemamo mira, kako možemo očekivati da će u svijetu biti mira - upitao je Sveti Otac te primijetio da obično o tome ne razmišljamo.

Kazao je potom da nam današnje misno čitanje iz Prve poslanice svetog Ivana apostola ukazuje na put prema unutarnjem miru, a to je ostajanje u Gospodinu.

- Gdje je Gospodin, tamo je mir. On je taj koji daje mir - istaknuo je Papa i dodao da nam Gospodin šalje Duha Svetoga po kojem nam udjeljuje unutarnji mir.

Papa je homiliju zaključio molitvom za siguran mir, dar Duha Svetoga, uz nastojanje da ostanemo u Gospodinu, stoji u izvještaju Vatican News-a.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!