Papa Franjo: Molim za sve žrtve napada u Šri Lanki

Papa se nakon govora Urbi et Orbi sjetio žrtava u Šri Lanki!

92.jpg
Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
21.04.2019 13:32

- S tugom i boli primio sam vijest o teškim napadima koji su na Uskrs donijeli bol nekim crkvama i mjestima u Šri Lanki. Želim izraziti bliskost kršćanskoj zajednici koja je pogođena i koja se okupljala na molitvi. Molim za sve žrtve i povjeravam Gospodinu sve one koji su preminuli i molim se za sve one koji su pogođeni i pate zbog ovog događaja - kazao je papa Franjo nakon govora Urbi et Orbi u Vatikanu.
 
Budući je veliki broj svetu Misu i tradicionalni govor Urbi et Orbi pratio posredstvom medija, Papa se prisjetio pape Pia XII., koji je bio prvi papa koji je prije 70 godina govorio na televiziji.

- On se za Uskrs kao Petrov nasljednik obratio na televiziji vjernicima i predstavio novo sredstvo komuniciranja. S toga ohrabrujem sve kršćane da koriste razne medije koju su na raspolaganju da navijeste Radosnu vijest uskrslog Krista - kazao je Sveti Otac.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!