Papa Franjo: 'Potrebne su kreativnost i radost'

'Svjestan sam velikodušnosti onih koji se izlažu zarazi kako bi liječili od te pandemije ili kako bi osigurali osnovne usluge društvu'

11.jpeg
Autor
vaticannews.va/Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
04.04.2020 13:30

Papa Franjo jučer je poslao video poruku za Veliki tjedan.

- U srcu su mi sve obitelji, osobito one kojima je netko drag bolestan ili koje su nažalost pogođene smrću i žalovanjem zbog Corona virusa i drugih uzroka - rekao je papa Franjo jučer u video poruci koju je poslao za Veliki tjedan.

Napomenuo je kako ovih dana često misli na one koji su sami i kojima je najteže suočiti se s ovim trenucima.

- Mislim na starije osobe koje su mi jako drage. Ne mogu zaboraviti one koji su bolesni od Corona virusa i koji se liječe u bolnicama. Svjestan sam velikodušnosti onih koji se izlažu zarazi kako bi liječili od te pandemije ili kako bi osigurali osnovne usluge društvu. Koliko junaka, svaki dan i svaki sat! Mislim i na one koji su u teškoj financijskoj situaciji, te su zabrinuti za posao i budućnost. Mislim i na zatvorenike u zatvorima, čija je zabrinutost za sebe i za njihove drage još veća zbog straha od epidemije. Mislim na beskućnike koji nemaju kuće koja bi ih zaštitila.

Radi se o vrlo teškom vremenu

- Papa to zna! Pokušajmo, ako možemo, što bolje iskoristiti ovo vrijeme. Budimo velikodušni, pomozimo potrebitima u svojoj blizini, potražimo, makar i putem telefona i društvenih mreža ljude koji su najusamljeniji, molimo Gospodina za one koji su na velikoj kušnji u Italiji i u svijetu. Iako smo izolirani, pomoću kreativnosti i ljubavi misao i duh mogu ići daleko.

'Danas su potrebne kreativnost i ljubav'

U uskrslom Isusu život je pobijedio smrt.Vjera u uskrsnuće mora hraniti našu nadu. Neka nada koja nije obmana i stoga ne razočarava, dođe u najbolje vrijeme u kojem ćemo mi prvi biti bolji. Učinite gestu nježnosti prema onima koji trpe, prema djeci i starijim osobama. Recite da im je Papa blizu i da moli, kako bi nas sve Gospodin uskoro oslobodio od zla. I vi molite za mene - zaključio je u video poruci Sveti Otac.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!