Papa Franjo govorio o vlastitoj krizi vjere

Papa je izrazio povjerenje u Boga, ali i u čovječanstvo, iskazujući svoje divljenje liječnicima i zdravstvenim djelatnicima.

5.jpg
Autor
aleteia.org/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Radio Vatican
Objavljeno:
 
24.03.2020 13:53

Papa Franjo u nedavnom je intervju sa španjolskim novinarom Jordijem Évolom progovorio o tome kako mu vjera pomaže u suočavanju s trenutnom pandemijom. Tom prilikom također je otkrio kako je u životu imao trenutaka koji su mu izazvali sumnje ili čak krize vjere, prenosi Aleteia.

- Imao sam svoje krize vjere, i Božjom milošću sam ih riješio. Nitko nije izuzet od univerzalnog puta čovječanstva. I to je dobro za sve - rekao je papa Franjo.

U razgovoru snimljenim video pozivom, Évole je pitao Svetog Oca osjeća li krizu vjere u trenutnoj situaciji, ali papa je odgovorio negativno istaknuvši kako mu upravo vjera pomaže u sagledavanju cjelokupne situacije.

Papa je izrazio povjerenje u Boga, ali i u čovječanstvo, iskazujući svoje divljenje liječnicima i zdravstvenim djelatnicima. Govorio je i o nadi u ono što možemo naučiti od ove pandemije, rekavši da možemo preispitati svoj život, ponovo otkriti i cijeniti obiteljske odnose.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!