Papa Franjo povjerio Kinu zaštiti Blažene Djevice Marije

Papa Franjo udijelio je Kini poseban apostolski blagoslov za blagdan Pomoćnice Kršćana.

11.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
25.05.2020 19:16

Papa Franjo povjerio je Kinu Blaženoj Djevici Mariji i zamolio ljude da mole za novo izlijevanje Duha Svetoga na tu najgušće naseljenu zemlju na svijetu, prenosi Catholic News Agency.

- Draga katolička braća i sestre u Kini, želim vas uvjeriti da sveopća Crkva, čiji ste sastavni dio, dijeli vaše nade i podržava vas u kušnjama - rekao je papa Franjo u nedjelju 24. svibnja nakon molitve Kraljice neba.

Marijansko svetište Sheshan u Šangaju, koje je posvećeno Pomoćnici Kršćana, i dalje je zatvoreno nakon što je biskupija u Šangaju tijekom svibnja prekinula sva hodočašća kako bi spriječila širenje koronavirusa.

- Povjeravamo pastire i vjernike Katoličke crkve u toj velikoj zemlji vodstvu i zaštiti naše Nebeske Majke kako bi bili snažni u vjeri i čvrsti u bratskom sjedinjenju, radosni svjedoci i promicatelji dobročinstva i bratske nade, i dobri građani. Neka vas Gospa uvijek čuva - rekao je papa Franjo dajući tako nadu i utjehu kršćanima koji u toj zemlji proživljavaju progon.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!