Papa Franjo preporučio je ove dvije molitve na kraju krunice

Svibanj je uz listopad mjesec posebno posvećen Djevici Mariji te se tradicionalno na mnogim mjestima u svijetu moli krunica.

14.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
pixabay
Objavljeno:
 
27.04.2020 17:51

U poruci koju je u subotu 25. travnja  objavio Tiskovni ured Svete Stolice, ističe se kako je upravo u ovo doba raznih ograničenja kretanja važno ponovno otkriti snagu kućne, obiteljske molitve, a povezanost 'duhovne obitelji' može pomoći nadići kušnju. - Nudim vam, usto, dvije molitve Majci Božjoj koje možete izmoliti na kraju krunice, a koje ću i ja osobno, u duhovnome jedinstvu sa svima vama, moliti u mjesecu svibnju. Prilažem ih ovomu pismu kako bi bile dostupne svima - kazao je papa Franjo.Prva molitva

O Marijo, ti na našem putovanju trajno blistaš kao znak spasenja i nade. Povjeravamo se tebi, Zdravlju bolesnih, koja si podno križa bila pridružena Isusovoj boli, ostavši stamena u svojoj vjeri. Ti, Najvjernija zagovornice naša, znaš što nam je potrebno; sigurni smo da ćeš, kao nekoć u Kani Galilejskoj, providjeti da se nakon ovoga časa kušnje vrate radost i slavlje.Pomozi nam, Majko Božje ljubavi, suobličiti se Očevoj volji i činiti ono što nam kaže Isus, koji je na sebe uzeo naša trpljenja i preuzeo teret naših boli da nas po križu dovede k radosti Uskrsnuća. Amen.Pod obranu se Tvoju utječemo, sveta Bogorodice. Ne odbij nam molbe u potrebama našim, nego nas od svih pogibli uvijek oslobodi, Djevice slavna i blagoslovljena.Druga molitva

U ovim mučnim okolnostima, bremenitim trpljenjima i tjeskobama, koje zahvaćaju svijet, utječemo se tebi, Majko Božja i Majko naša, i pod tvojom zaštitom tražimo utočište. Djevice Marijo, svrni svoje milostive oči na nas u ovoj posvudašnjoj zarazi; ohrabri ustrašene i ožalošćene, koji oplakuju svoje voljene koji su umrli i koji su pokopani na način koji ranjava dušu.Budi na pomoć svima koje obuzima tjeskoba zbog bolesnih kojima, da bi se spriječilo širenje bolesti, ne mogu biti blizu. Vrati pouzdanje onima koji su u strahu za neizvjesnu budućnost, za posao i za posljedice u gospodarstvu. Majko Božja i Majko naša, moli za nas Boga, Oca milosrđa, da se završi ova teška kušnja i da nam ponovno svanu nada i mir. Kao nekoć u Kani, zauzmi se kod svojega božanskoga Sina i zamoli ga da utješi obitelji bolesnih i umrlih i njihova srca òtvori daru pouzdanja.Zaštiti liječnike, medicinske sestre i sve osoblje u zdravstvu, dragovoljce koji su u ovim vremenima velike i žurne potrebe u neposrednoj opasnosti i izlažu svoj život pogibelji kako bi spasili živote drugih. Prati njihove neustrašive napore i podari im snagu, dobrostivost i zdravlje. Budi uz one koji danonoćno dvore bolesne, kao i uz svećenike koji s pastoralnom brižnošću i evanđeoskom zauzetošću nastoje svima pomoći i svima biti blizu.Blažena Djevice, daruj svjetlo uma ljudima u znanosti da uzmognu pronaći prikladna rješenja za svladavanje ove zaraze. Pomozi odgovornima u državnoj vlasti da djeluju mudro, brižno i velikodušno, kako bi pritjecali u pomoć onima koji su lišeni osnovnih potreba za život, te, zagledani u buduće i vođeni duhom solidarnosti, mogli pronalaziti prave putove društvene i gospodarske obnove.Marijo Presveta, zahvati savjesti odgovornih da golema sredstva koja se ulažu u razvoj i usavršavanje oružja budu preusmjerena na razvoj znanstvenih istraživanja koja bi u budućnosti zapriječila slične nepogode.Preljubljena Majko, daj da u svijetu poraste osjećaj pripadnosti zajedničkoj velikoj obitelji i svijest o onome što nas ujedinjuje, da bismo, vođeni duhom bratstva i solidarnosti, u tolikim oblicima siromaštva i u bijedama života mogli priteći u pomoć svim potrebitima. Okrijepi nas da budemo čvrsti u vjeri, ustrajni u služenju i postojani u molitvi.Marijo, Utjeho žalosnih, prigrli svu svoju nevoljnu djecu i izmoli nam kod Gospodina da ispruži svoju svemoćnu ruku i oslòbodi nas ove užasne pandemije, kako bi život iznova zadobio vedrinu redovitoga tijeka. Pouzdajemo se u tebe, koja blistaš na našemu putu kao znak spasenja i nade, o blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo. Amen.


Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!