Papa Franjo primio članove Kolumbovih vitezova

'Posebno mislim na vaše vjerno svjedočenje svetosti i dostojanstva ljudskoga života, i to na lokalnoj i na nacionalnoj razini'

12.jpeg
Autor
vaticannews.va/Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
11.02.2020 18:03

Papa Franjo primio je jučer u audijenciju članove Kolumbovih vitezova, reda koji je prije 100 godina ustanovio časni sluga Božji otac Michael McGivney, te im zahvalio za zauzimanje u korist kršćanskih zajednica na Bliskom istoku, žrtava rata, siromaštva i progona, piše Vatican News.

Papa se također spomenuo brojnih djela koje je taj red ostvario nakon Prvoga svjetskog rata.

- U tim su mračnim godinama, tamo gdje je nedostajala čak i hrana, Kolumbovi vitezovi, na poziv Benedikta XV., velikodušno odgovorili na svaku humanitarnu potrebu stanovništva. I ne samo to. Osnovali su sportske centre za mlade, škole i kuće, posvećujući se obrazovanju i katekizmu - napomenuo je Papa.

Papa im je zahvalio zato što su znak Božje ljubavi posebno za izbjeglice i prognane.

- Posebno mislim na vaše vjerno svjedočenje svetosti i dostojanstva ljudskoga života, i to na lokalnoj i na nacionalnoj razini. To vas je uvjerenje potaknulo da materijalno i duhovno podupirete kršćanske zajednice na Bliskom istoku, jer u progonjenom i izbjeglom bratu i sestri s tog područja vidite svoje bližnje, za koje ste znak beskonačne Božje ljubavi - istaknuo je Papa.

Zbog zauzimanja za najpotrebitije, odanosti Papi i ustanovljenja fonda Vicarius Christi kako bi odgovorili na univerzalno poslanje milosrđa Crkve, ta je bratovština, koju je osnovao časni sluga Michael McGivney 'primjer koji valja nasljedovati kako bi se barem pokušalo spasiti svijet od kulture odbacivanja i globalizacije ravnodušja', objasnio je Papa.

- U našem svijetu, obilježenom podjelama i nejednakostima, vaše velikodušno zauzimanje u služenju svima potrebitima pruža, i to posebno mladima, važno nadahnuće za nadvladavanje globalizacije ravnodušja i zajedničku izgradnju pravednijega i inkluzivnoga društva - istaknuo je papa Franjo.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan