Papa: 'Rasipanje hrane podržava glad i klimatske promjene'

Konferencija o smanjenju rasipanja hrane!

41.jpeg
Autor
vaticannews.va/Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
12.11.2019 12:34

U Vatikanu je u tijeku Konferencija o smanjenju rasipanja hrane na kojoj se raspravlja o smanjenju količine hrane koja se gubi u procesima proizvodnje, prerade i distribucije, kako to traže ciljevi održivoga razvoja koje su odredili Ujedinjeni narodi, te o nadvladavanju kulture otpada o kojoj je papa Franjo pisao u enciklici 'Laudato si' u kojoj se od nas traže konkretne promjene na općoj razini, piše Vatican News.

Konferencija, koju organizira Papinska akademija znanosti, namjerava istaknuti da rasipanje i gubitak hrane nisu samo moralno pitanje, nego i štetne pojave za planet zbog stakleničkih plinova, rasipanja vode i zemlje koja se koristi za proizvodnju hrane, a što se iznad svega odražava na najsiromašnije stanovništvo čiji se rad raspršuje i ugrožavaju sredstva za život.

- Mi, koji molimo Gospodina za kruh svagdanji, moramo zaustaviti kulturu otpada. Rasipanje hrane podržava glad i klimatske promjene - napisao je Papa jučer u svojem tweetu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!