Papa: Sjetite se trenutka kad ste prvi put susreli Isusa

Gospodin nas uvijek vraća na prvi susret, na prvi trenutak kada nas je pogledao i pozvao nas na nasljedovanje.

13.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
27.04.2020 16:43

Papa Franjo predslavio je jutros Misu u Domu svete Marte papa Franjo gdje je posebne misli posvetio umjetnicima, ljepoti i kreativnosti koji mogu pomoći u vremenu pandemije.

- Molimo danas za umjetnike koji imaju sposobnost vrlo velike kreativnosti, kao i za put ljepote; oni nam pokazuju put kojim imamo ići. Neka nam Gospodin svima dade milost kreativnosti u ovom trenutku - rekao je Papa.

U današnjem evanđelju Isus prekorava narod da ga traže samo zbog čuda umnažanja kruha potičući ljude da ne rade za hranu propadljivu, nego za onu koja ostaje za život vječni.

- Mnoštvo je cijeli dan ostalo slušati Isusa, ne dosađujući se, ne umarajući se; bili su tamo, sretni. Kada su ga vidjeli kako ih je nahranio pomislili su da bi on bio dobar upravitelj koji bi sigurno bio sposoban osloboditi ih od vlasti Rimljana, te su ga htjeli učiniti kraljem. Ali, u tom su trenutku zaboravili zanos koji je Isusova riječ rađala u njihovu srcu - protumačio je Sveti Otac.

Stoga ih je Isus podsjetio na osjećaj kojeg su imali prije umnažanja kruha kada su slušali riječ Božju. To je slučaj u kojemu Isus ispravlja ponašanje ljudi, mnoštva, jer su se na pola puta udaljili od prvoga trenutka, od prve duhovne utjehe, te krenuli putom koji nije bio ispravan, bio je više svjetovni nego evanđeoski.

- To se događa i nama kada krenemo putom nasljedovanja Isusa, ali na pola puta izgubimo sjećanje na prvi zanos koji smo osjetili kada smo čuli Isusa kako nam govori. Gospodin nas uvijek vraća na prvi susret, na prvi trenutak kada nas je pogledao, govorio nam i pobudio u nama volju da Ga nasljedujemo. To je milost koju trebamo moliti, jer ćemo u životu uvijek imati napasti da se udaljimo. Milost da se uvijek vratimo na prvi poziv, na prvi trenutak, kada me Isus pogledao s ljubavlju i rekao: 'To je tvoj put' - napomenuo je Papa potaknuvši da molimo Gospodina da nam dade milost kako bismo se uvijek vraćali na prvi trenutak kada smo susreli Isusa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!