Papa će posjetiti Meksiko i Kubu na proljeće 2012.

Benedikt XVI. planira posjetiti Meksiko i Kubu na proljeće 2012., prenijela je 10. studenoga Katolička izvještajna agencija (Catholic News Agency, CNA).

put.jpg
Objavljeno:
 
10.11.2011 00:00
Benedikt XVI. planira posjetiti Meksiko i Kubu na proljeće 2012., prenijela je 10. studenoga Katolička izvještajna agencija (Catholic News Agency, CNA).

„Nuncijima u Meksiku i Kubi dane su instrukcije da obavijeste najviša državna i crkvena tijela da Sveti Otac pomno pregledava konkretne planove za odlazak u pohod tim zemljama, kao odgovor na službene pozive koje je zaprimio“, rekao je vatikanski glasnogovornik otac Federico Lombardi.

Otac Lombardi je naglasio da je dobro poznata činjenica da su očekivanja ljudi u Meksiku velika dok u Kubi postoji velika želja da vide Svetog Oca te je podsjetio na povijesni pohod Ivana Pavla II. 1998. godine.

Bio bi to prvi pohod Benedikta XVI. zemlji španjolskog govornog područja u Latinskoj Americi, ali ne bi bilo njegovo prvo putovanje u Južnu Ameriku. Naime, posjetio je Brazil 2007. i nada se ondje vratiti 2013. na Svjetski dan mladih.

Papa bi htio posjetiti i i Kubu u kojoj vlada komunistički režim s kojim je Katolička crkva u zadnjih 13 godina poboljšala odnose, od pohoda Ivana Pavla II.  

S obzirom na blizinu dviju zemalja, o. Lombardi je rekao da bi bilo logično pohoditi obje zemlje na istom putovanju, budući da je to dugačak put.

Izvor: CNA

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan