Papa darovao 100 000 eura Albaniji

Ova donacija samo je jedna od mnogih koje su pokrenule brojne crkvene organizacije.

ooooooooo.jpeg
Autor
nedjelja.ba/Laudato/L.Ž.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
29.11.2019 11:52
Tri dana nakon što je Albaniju pogodilo nekoliko snažnih potresa, papa Franjo je darovao 100 000 eura hitne pomoći za najugroženija područja, prenosi Nedjelja.ba.
 
Tiskovni ured Svete Stolice je 28. studenoga obznanio da je Sveti Otac putem Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj odlučio 100 000 eura proslijediti albanskim biskupijama koje su pogođene potresom u suradnji s apostolskom nuncijaturom u toj zemlji. Na taj način, osim pružanja duhovne pomoći kroz molitve za stradale i sve žrtve potresa, Papa pruža i materijalnu pomoć kako bi osim svoje duhovne blizine koja se ogleda u molitvi za žrtve i njihove obitelji Papa želi pružiti i materijalnu potporu najugroženijim područjima.
 
Papa Franjo je na općoj audijenciji, 27. studenoga, neposredno nakon povratka s 32. apostolskog putovanja, izrazio svoju blizinu albanskom narodu. 
 
- Želio bih uputiti pozdrav i izraziti svoju bliskost dragom albanskom narodu, koji je toliko trpio ovih dana. Albanija je bila prva zemlja u Europi koju sam želio posjetiti. Izražavam blizinu žrtavama, molim se za mrtve, za ranjene i njihove obitelji. Neka Gospodin blagoslovi ovaj narod kojega toliko volim – rekao je na kraju audijencije Sveti Otac.
 
Ova donacija je samo jedna u nizu akcija pomoći Albaniji koje su pokrenule brojne crkvene organizacije, uključujući i nacionalne Caritase pojedinih zemalja.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!