Papa donirao 200 tisuća dolara za Libanonske studente

Ovom financijskom intervencijom papa Franja želi poduprijeti obrazovanje mladih u Libanonu koji trpe veliku patnju i siromaštvo.

5.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Flickr
Objavljeno:
 
14.05.2020 19:30

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je danas kako je papa Franjo odlučio poslati donaciju u iznosu od 200 tisuća američkih dolara za studente u Libanonu.

Kako prenosi Vatican news, Sveti je Otac donirao novac u nadi da će postići gestu solidarnosti i sa željom da svi koji su uključeni na nacionalnoj i međunarodnoj razini odgovorno krenu u potragu za općim dobrom, prevladavajući svaku podjelu.

Libanon u posljednje vrijeme proživljava tešku krizu koja uzrokuje patnju i siromaštvo, te riskira oduzimanje nade mlađim generacijama kojima je budućnost postala neizvjesna. Kriza je mladim ljudima u zemlji otežala pristup obrazovanju, što su u mnogim mjestima osiguravale crkvene institucije. Dar Svetoga Oca namijenjen je pomoći u zadovoljavanju te potrebe, a trebalo bi pokriti otprilike 400 stipendija.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!