Papa emeritus vratio se u Vatikan

Nakon što je posjetio bolesnoga brata u Njemačkoj, Benedikt XVI. se vratio u svoju rezidenciju u Vatikanu

10.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
24.06.2020 18:28

Papa emeritus Benedikt XVI. jučer se poslijepodne vratio u samostan Mater Ecclesiae u Vatikanu, nakon što je nekoliko dana proveo u Njemačkoj kamo je otputovao kako bi posjetio bolesnoga 96-godišnjeg brata Georga. Benedikt XVI. je u četvrtak stigao u München, gdje ga je dočekao biskup Rudolf Voderholzer koji ga je otpratio u Regensburg, prenosi Vatican News.

U tih je nekoliko dana Papa emeritus više puta posjetio brata i obišao mjesta draga njegovoj obitelji, posebno groblje Ziegetsdorf, gdje počivaju njegovi roditelji i starija sestra, i kuću u Pentlingu, na periferiji Regensburga, u kojoj je živio dok je predavao na sveučilištu u tom gradu, a koja je sada sjedište instituta koji nosi njegovo ime.

Tih se dana Papa emeritus susreo i s nadbiskupom Nikolom Eterovićem, nuncijem u Njemačkoj, koji je za tu priliku došao iz Berlina. Podsjetimo da je u vrijeme papinstva Benedikta XVI. nadbiskup Eterović bio na dužnosti glavnoga tajnika Biskupske sinode.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!