Papa potiče laike: Idite i naviještajte evanđelje

Poruka povodom kongresa katoličkih laika.

52.jpeg
Autor
vaticannews.va/Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
16.02.2020 09:41

- Živu Božju riječ valja propovijedati kroz kršćansko svjedočanstvo, zanosno i radosno, kako bi se srušili i najviši zidovi koji odvajaju i isključuju - napisao je papa Franjo u poruci koju je uputio kardinalu Blàszquezu Pérezu, predsjedniku Španjolske biskupske konferencije, povodom nacionalnoga kongresa o laicima o temi 'Božji narod na izlasku', piše Vatican News.

Papa potiče vjernike da se ne trebaju bojati gaziti putovima, ući u svaki kutak društva, doći do kraja grada, doticati rane ljudi.

Kongres katoličkih laika se održava u Madridu od 14. do 16. veljače, te je završni dio četverogodišnjega pastoralnoga plana započetoga 2016. godine.

Sveti Otac laike potiče da idu naviještati evanđelje, te da žive svoj poziv uronjeni u svijet, slušajući, s Bogom i Crkvom, bilo svojih suvremenika, naroda. Papa Franjo je, osim toga, pozvao laike da izbjegavaju iskušenja klerikalizma, natjecanja, karijerizma, krutosti i negativnosti.

- Crkva se Božja trudi ići u susret drugomu, ne sudeći o njemu, ne osuđujući ga, nego pružajući mu ruku kako bi ga poduprla, ohrabrila ili jednostavno kako bi ga pratila u njegovu životu. Kako bismo to činili, i dosljedno živjeli dar krštenja, bitno je da postanemo svjesni činjenice da smo dio kršćanske zajednice. Nismo bilo koja skupina, a ni nevladina organizacija, nego Božja obitelj pozvana okupiti se oko istoga Gospodina . istaknuo je papa Franjo.

Papa napominje da je i danas 'aktualan misionarski mandat te se on vraća jednako snažan kako bismo učinili da uvijek nov glas evanđelja odzvanja u svijetu u kojemu živimo, a posebno u ovoj staroj Europi u kojoj Radosnu vijest guše brojni glasovi smrti i očaja'.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!