[VIDEO] Papa mladima: Poput Ivana Pavla II. uđite u Krista cijelim životom

Poruka je u Poljskoj bila emitirana sinoć u 21 sat na državnoj televiziji.

9.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
19.05.2020 18:26

Povodom 100. obljetnice rođenja svetoga Ivana Pavla II. papa Franjo je mladima u Krakowu poslao videoporuku u kojoj svetoga papu naziva Božjim darom Crkvi i Poljskoj, zanesenim životom i oduševljenim otajstvom Boga, svijeta i čovjeka, te velikim čovjekom milosrđa.

- Karol je bio izvanredni Božji dar Crkvi i Poljskoj, svetac kojega je obilježavao zanos životom i oduševljenje otajstvom Boga, svijeta i čovjeka - tim je riječima papa Franjo mladim Krakovljanima predstavio svetoga Ivana Pavla II., u videoporuci upućenoj povodom 100. obljetnice njegova rođenja.

Kako piše Vatican News, papa Franjo je istaknuo da je sveti papa bio veliki čovjek milosrđa koji je sve ljude podsjećao da se kušnje u životu, kojih je on imao mnogo, nadilaze jedino oslanjajući se na snagu umrloga i uskrsloga Krista, 'ulazeći u Njega' cijelim svojim životom. 

Papa Franjo je mlade Poljake pozdravio spominjući se svojega posjeta Krakowu u prigodi Svjetskoga dana mladih 2016. godine, te odmah istaknuo da je zemaljsko hodočašće Karola Wojtyłe, koje je započeo 18. svibnja 1920. u gradiću Wadowice, a završio u Rimu prije 15 godina, bilo obilježeno zanosom za život i oduševljenjem otajstvom Boga, svijeta i čovjeka. Papa se svojega prethodnika sjeća i kao velikog čovjeka milosrđa.

Na kraju je spomenuo svoj govor na molitvenom bdijenju Svjetskoga dana mladih u Krakowu, 30. srpnja 2016. godine, kako bi podsjetio da je Isus Gospodin rizika, Gospodin koji uvijek ide 'dalje'.

- Gospodin želi, kao na Duhove, ostvariti jedno od najvećih čudesa koje možemo doživjeti; želi učiniti da se tvoje ruke, moje ruke, naše ruke pretvore u znakove pomirenja, zajedništva, stvaranja. On želi tvoje ruke, mladiću i djevojko; želi tvoje ruke kako bi nastavio graditi današnji svijet - rekao je papa Franjo, a potom sve mlade povjerio zagovoru svetoga Ivana Pavla II. i od srca ih blagoslovio.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan