Papa molio za sve koji rade u medijima

U propovijedi je naglasio da biti kršćaninom nije stvar nekakve identifikacije.

3.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Radio Vatican
Objavljeno:
 
01.04.2020 12:53

Papa Franjo na jutarnjoj Misi u Domu svete Marte molio je za sve koji rade u medijima, budući da se uz pomoć njih povezujemo unatoč izolaciji.

U svojoj homiliji Sveti Otac govorio je o Isusovoj borbi sa Židovima oko njegova identitetta. Isus ih je svojim argumentima 'stjerao u kut', dok oni uzvraćaju uvredama.

- Ako ostaneš u mojoj Riječi, doista ćeš biti moj učenik. Riječ 'ostati' je važna. Isus tu riječ često ponavlja, čak i na Posljednjoj večeri - kazao je Papa Franjo napomenuvši da Gospodin ne naglašava učenje nego da je najvažnije 'ostati' u Isusu i njegovoj Riječi.

Potom je naglasio da biti kršćaninom nije stvar nekakve identifikacije, osobne iskaznice na kojoj piše: 'Ja sam kršćanin'. Ako vjernik ne ostane u Isusu, može cijeniti njegov nauk i slijediti ga kao dobrog i dobrotvornog čovjeka, ali nećete biti njegov učenik.

- A upravo nas biti njegovim učenikom čini slobodnima. Učenik je slobodan jer ostaje u Gospodinu. Ali što to znači? Znači dopustiti sebi da budeš vođen Duhom Svetim. Zato je učenik uvijek osoba tradicije i novosti, slobodna osoba, nikada podložna ideologijama, doktrinama unutar kršćanskog života, doktrinama o kojima se može razgovarati. Ta osoba ostaje u Gospodinu, nadahnjuje ih Duh - kazao je Papa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan