Papa molio za trudnice: Brinu se u kakvom će se svijetu dijete roditi

Dodao je kako u vrijeme pandemije imamo medije kao jedino sredstvo komunikacije, ali nismo zajedno.

5.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
17.04.2020 15:51

Na današnjoj Misi u Domu svete Marte Papa Franjo posebno je molio za trudnice te ukazao na opasnost stvaranja 'virtualne Crkve', piše Vatican News.

- Želio bih da danas molimo za trudnice koje će postati mame. Nemirne su, brinu se u kakvom će se svijetu njihovo dijete roditi - rekao je papa Franjo na početku Mise slavljene u Domu svete Marte, moleći za hrabrost svih trudnica.

Osvrćući se na današnje evanđelje o trećem Isusovom očitovanju apostolima, kazao je kako se u prizoru težine mreže od mnoštva ribe vidi određena prirodnost, odnosno hod u poznavanju Gospodina.

- I mi, kršćani, na svom smo životnom putu u tom hodu napredovanja u prepoznavanju Isusa. Ona je uvijek intimna, osobna, ali uvijek u zajednici. Familijarnost bez zajednice, bez kruha, bez Crkve, bez naroda, bez sakramenata, opasna je. Mogla bi postati gnostička familijarnost koja je samo za mene, odvojena od Božjega naroda. Familijarnost apostola s Gospodinom uvijek je bila zajednička, za stolom koji je znak zajedništva - napomenuo je Papa.

Dodao je kako u vrijeme pandemije imamo medije kao jedino sredstvo komunikacije, ali nismo zajedno.

- Tako je i sa sakramentom; slavite Misu, ali ljudi koji su povezani s nama, mogu imati samo duhovnu pričest. To nije Crkva; to je Crkva u jednoj teškoj situaciji, koju Gospodin dopušta, ali idealna je Crkva uvijek s narodom i sa sakramentima - rekao je Sveti Otac istaknuvši strah da Crkva ne postane virtualna.

- U ovom trenutku trebamo prepoznati Gospodina kako bismo izišli iz tunela. To je i familijarnost apostola; nije gnostička, nije virtualna, nije egoistična za svakoga od njih, nego je to konkretna familijarnost, u narodu. Neka nas Gospodin pouči toj konkretnoj familijarnosti, toj intimnosti s Njim, ali u Crkvi, sa sakramentima i sa svetim Božjim narodom - zaključio je papa Franjo u svojoj propovijedi.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!