Papa na Misi molio za profesore, učitelje i studente

U svojoj homiliji osvrnuo se na današnje Ivanovo evanđelje koje govori o Isusovom umnažanju kruh i ribe.

5.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
24.04.2020 13:40

Papa Franjo je na jutarnjoj Misi u Domu svete Marte posebno molio za učitelje, učenike, profesore i studente koji zbog pandemije koronavirusa ne mogu pohađati nastavu u školama i fakultetima.

- Danas molimo za učitelje koji moraju toliko naporno raditi kako bi preko interneta i drugih digitalnih načina prenijeli gradivo. Također molimo i za učenike i studente koji moraju polagati ispite na način na koji nisu navikli - kazao je na početku papa Franjo.

U svojoj homiliji osvrnuo se na današnje Ivanovo evanđelje koje govori o Isusovom umnažanju kruh i ribe.

- Rečenica da je Isus stavio Filipa na kušnju tjera nas na razmišljanje. Isus je znao što će na kraju učiniti, ali je kušao Filipa. U ovom ulomku možete vidjeti Isusov stav s apostolima. Neprestano ih je kušao kako bi ih poučio, a kad bi odstupali od onoga što ih je Isus tražio, zaustavio bi ih i poučio - kazao je Papa.

Primijetio je kako je današnje evanđelje ispunjeno Isusovim gestama kako bi njegovi učenici postali 'starosjedioci' Božjeg naroda.

- Isus je najviše volio biti s mnoštvom, jer je i to simbol univerzalnosti otkupljenja. A jedna od stvari koja se apostolima nije najviše dopala bila je mnoštvo jer su voljeli biti blizu Gospodina i čuti sve što je Gospodin rekao - kazao je Papa.

Potom je podsjetio na istu priču u drugom evanđelju kada je Isus kušao svoje učenike govoreći im: 'Dajte im vi jesti'.

- To Isus danas kaže svim pastirima: Vi ih hranite! Ako su u nevolji dajte im utjehu. Jesu li izgubljeni? Pokažite im izlaz - napomenuo je Sveti Otac naglasivši na kraju kako je pastirska moć služenje. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!