Papa narodu Mauricijusa: Jezik evanđelja je ljubav

Posjet Mauricijusu 9. rujna, bit će posljednja etapa u okviru apostolskog pohoda pape Franje Mozambiku, Madagaskaru i Mauricijusu od 4. do 9. rujna.

fra-mau.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
03.09.2019 18:31

Papa Franjo se u video poruci obratio narodu Mauricijusa koji će posjetiti 9. rujna u okviru svojeg apostolskog pohoda Mozambiku, Madagascaru i Mauricijusu od 4. do 9. rujna. Bit će mi radost navijestiti evanđelje u vašem narodu koji se odlikuje time da je nastao susretom različitih etničkih skupina i stoga uživa bogatstvo različitih kulturnih i vjerskih tradicija.

Posjet Mauricijusu 9. rujna, bit će posljednja etapa u okviru apostolskog pohoda pape Franje Mozambiku, Madagaskaru i Mauricijusu od 4. do 9. rujna. Narodu Mauricijusa Papa se obratio video porukom kazavši:

- Približava se apostolsko putovanje koje će me odvesti na vaš prekrasan otok. Već vas odavde, iz Rima, srdačno pozdravljam i kažem veliko hvala jer znam da se već dugo pripremate za taj susret. Bit će mi radost navijestiti evanđelje u vašem narodu koji se odlikuje time da je nastao susretom različitih etničkih skupina i stoga uživa bogatstvo različitih kulturnih i vjerskih tradicija.

- Katolička je Crkva od svojih početaka poslana svim narodima, govori sve jezike svijeta. No vi znate da je ljubav jezik evanđelja. Neka mi Gospodin po zagovoru Djevice Marije dopusti navijestiti evanđelje snagom Duha Svetoga kako biste ga svi mogli razumjeti i prihvatiti. Molim vas da ovih dana umnožite svoje molitve, dok vas već nosim u srcu i molim za vas. Hvala! Vidimo se uskoro! – rekao je papa Franjo.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!