Papa poslao poruku biskupima Ujedinjenog Kraljevstva povodom Dana života

U svojoj poruci papa Franjo traži da se moli za sve koji rade kako bi poduprli vrijednost i dostojanstvo svake osobe.

6.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
28.05.2020 16:03

Ovogodišnja tema godišnje inicijative Biskupske konferencije Engleske i Walesa 'Dana za život' jest 'Izaberi život', čime biskupi žele senzibilizirali Britance na značenje i vrijednost ljudskoga života u svim njegovim razdobljima i stanjima.

Dan za život trebao bi se obilježavati 31. svibnja u Škotskoj, 21. lipnja u Engleskoj i Walesu, te 7. listopada u Irskoj, ali će zbog pandemije koronavirusa vjerojatno biti odgođen. Unatoč tome, papa Franjo poslao poruku koju je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, a u kojoj ističe da je tema 'Izaberi život' posebno prikladna s obzirom na 25. godišnjicu enciklike svetoga Ivana Pavla II. 'Evangelium vitae', o vrijednosti i nepovredivosti ljudskoga života.

Kako piše Vatican News, Papa u poruci traži također da se moli za sve obitelji, volontere i zdravstvene djelatnike koji se, često herojski, zauzimaju u brizi i za olakšanje trpljenja uzrokovanoga koronavirusom, kao i za one koji, dok se nastavlja i pandemija siromaštva i rata, rade kako bi podupirali vrijednost i dostojanstvo koje je Bog dao svakoj ljudskoj osobi. Poruka završava željom da sadašnja zdravstvena kriza potakne bolje razumijevanje moralne obveze izgradnje kulture života, pozorne na zaštitu i promociju cjelovite dobrobiti djece Božje, počevši od najranjivijih.

Ravnatelj Odsjeka za život Biskupske konferencije Engleske i Walesa biskup John Sherrington izrazio je zahvalnost za blagoslov pape Franje koji je dao toj inicijativi.

- Njegova nam poruka daje nadu i obnavlja zauzimanje i djelovanje za najosnovniji ljudski nagon, onaj zaštite otajstva života u svim razdobljima. Ove je godine poruka Dana za život usredotočena na brigu o djeci koja se imaju roditi i trudnicama kako bi ljudi otvorili svoj um i srce istinskom daru i čudu, a to je novi život u majčinu krilu  - objasnio je westminsterski pomoćni biskup.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!