Papa poziva na obiteljski molitvu krunice

Povezanost 'duhovne obitelji' može pomoći nadići kušnju - stoji u poruci.

download.jpg
Autor
nedjelja.ba/Laudato/D.T.
Fotograf
aleteia.org
Objavljeno:
 
26.04.2020 10:49
U poruci koju je u subotu 25. travnja  objavio Tiskovni ured Svete Stolice, ističe se kako je upravo u ovo doba raznih ograničenja kretanja važno ponovno otkriti snagu kućne, obiteljske molitve, a povezanost 'duhovne obitelji' može pomoći nadići kušnju. Svibanj je uz listopad mjesec posebno posvećen Djevici Mariji te se tradicionalno na mnogim mjestima u svijetu moli krunica.
 
Katolička Crkva obraća se Majci Božjoj Mariji u ovoj dramatičnoj situaciji punoj boli i straha koji preplavljuje svijet, ističe se u popratnom tekstu poruke. Papa moli i za, utjehu tugujućih, čiji su bližnji pokopani na način koji ranjava dušu. Nadalje spominje i one koji su zabrinuti zbog neizvjesne budućnosti i posljedice na gospodarstvo.
 
Za političare moli da budu 'dalekovidni' te 'solidarnoga duha' u socijalnim i gospodarskim programima. Papa upozorava da bi ogromne svote novaca koji se ulaže u uvijek veće količine sve sofisticiranijeg oružja trebalo uložiti u znanstveno istraživanje.
 
Sveti Otac poziva i na molitvu za znanstvenike koji traže sredstvo protiv virusa te podsjeća na liječnike, medicinsko osoblje i volontere koji riskiraju vlastiti život da bi spasili druge.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!