Papa pozvao na molitvu za nova zvanja

Papa Benedikt XVI. zaredio je na Nedjelju Dobrog Pastira devetoricu novih prezbitera Rimske biskupije, među kojima ima pravnika, sudaca i pilota. U propovijedi i u nedjeljnom nagovoru vjernicima na Trgu sv. Petra, Papa je istaknuo da je euharistijska i žrtvena dimenzija nedjeljiva od one pastoralne. Pozdravio i mlade koji će bdjenjem obilježiti prvu obljetnicu proglašenja blaženim Ivana Pavla II.

Pope_Benedict_web.jpg
Objavljeno:
 
30.04.2012 00:00

Papa Benedikt XVI. zaredio je na Nedjelju Dobrog Pastira devetoricu novih prezbitera Rimske biskupije, među kojima ima pravnika, sudaca i pilota. U propovijedi i u nedjeljnom nagovoru vjernicima na Trgu sv. Petra, Papa je istaknuo da je euharistijska i žrtvena dimenzija nedjeljiva od one pastoralne. Papa je podsjetio da je bit svećeništva biti uvijek usko povezan s Kristom.

To je – prema njegovim riječima – srž istine i spasenjska snaga od koje ovisi uspjeh svake djelatnosti. Svakako ne govorimo o učinkovitosti samo na psihološkom i društvenom području, već o životnoj plodnosti Božje nazočnosti na najdubljoj ljudskoj razini. Bez euharistije nema uspjeha ni propovijedanje, a ni bilo koje drugo djelovanje.

Papa smatra da je svećenik pozvan živjeti ono što je iskusio osobno i Isus, a to znači posvema se posvetiti propovijedanju i liječenju čovjekove duše i tijela od svih zala i na kraju sažeti sve na najvišu gestu dajući život za ljude. To je gesta, koja nalazi svoj saakramentalni izražaj u Euharistiji, trajnoj uspomeni Isusova uskrsnuća, istaknuo je Papa.

Molimo za Crkvu, za svaku lokalnu zajednicu, da bude poput navodnjena vrta u kojem može nicati i dozrijevati sve sjemenje zvanja koje Bog obilno sije. Molimo da posvuda njeguje taj vrt, u radosti što smo svi pozvani, u različitosti darova. Neka, osobito, obitelji budu prvo ozračje u kojem se "udiše" Božju ljubav, koja daje nutarnju snagu također usred životnih teškoća i kušnji, rekao je Papa prije molitve Kraljice neba na kojoj se okupilo četrdesetak tisuća hodočasnika.

Papa je pozdravio i mlade koji će bdjenjem obilježiti prvu obljetnicu proglašenja blaženim Ivana Pavla II. Na njihovim je jezicima pozdravio skupine hodočasnika među kojima i hrvatske:
"Radosno pozdravljam i blagoslivljam hrvatske hodočasnike, a osobito mlade iz župe Svetog Mihovila iz Drinovaca u Bosni i Hercegovini. Draga mladeži, na grobovima apostola učvrstite svoju vjeru u uskrslog Gospodina kako biste je još hrabrije svjedočili svojim životom. Hvaljen Isus i Marija!"

Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan