Papa predvodio molitvu kršćana za prestanak pandemije: 'Činimo to zajedno!'

Podsjetimo, Sveti Otac je u nedjelju pozvao sve kršćane da se ujedine u zajedničku molitvu.

9.jpg
Autor
laudato.hr/N.F.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
25.03.2020 13:22

Papa Franjo predvodio je danas molitvu Angelusa kojom je pridružio i molitvu Očenaš za prestanak pandemije. 

- Draga braćo i sestre, danas smo se, svi kršćani svijeta, ujedinili kako bi zajedno izmolili Oče naš, molitvu koju nas je Isus naučio. Kao djeca puna pouzdanja obraćamo se Ocu. To činimo svaki dan, više puta dnevno; no upravo sada želimo zamoliti milosrđe za čovječanstvo koje prolazi kroz veliku kušnju pandemije koronavirusa. To činimo zajedno, kršćani svih Crkava i zajednica, svih dobnih skupina, jezika i zemalja - kazao je Papa.

Pozvao je da se zajedno pomolimo za bolesne i njihove obitelji; za zdravstvene djelatnike i one koji im pomažu; za vlasti, službe koje provode zakon i za volontere; za poslužitelje naših zajednica.

- Danas mnogi od nas slave utjelovljenje Riječi u utrobi Djevice Marije, koja je u svom poniznom i potpunom 'Evo me' odraz 'Evo me' Sina Božjega. I mi se s punim povjerenjem povjeravamo u ruke Božje te jednim srcem i jednom dušom molimo - rekao je papa Franjo netom prije molitve Očenaša.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!