Papa prije Angelusa podsjetio na beatifikaciju Miroslava Bulešića

Nakon mise, koju je služio u povodu Svjetskog kongresa katehista, papa Franjo se prije molitve Anđeoskog pozdravljenja osvrnuo na beatifikaciju Miroslava Bulešića i zahvalio Bogu koji daje ljudima snagu za takvo svjedočanstvo.

prozor.jpg
Autor
Laudato/Radio Vatikan
Fotograf
www.voanews.com
Objavljeno:
 
30.09.2013 08:20

"S radošću podsjećam da je u Hrvatskoj blaženim proglašen Miroslav Bulešić, dijecezanski svećenik, koji je umro mučeničkom smrću 1947. godine. Slavimo Gospodina, koji nedužnima daje snagu za najviše svjedočanstvo", rekao je Papa okupljenim vjernicima.

U propovijedi je primijetio kako onaj koji trči za ničim, na kraju i sam postaje ništa.

„Ako stvari, novac i svjetovne naslade postaju središte našeg života, ako nas posvema zahvate, onda gubimo sam identitet čovjeka“, rekao je papa Franjo katehistima i podsjetio da smo stvoreni na sliku i priliku Božju, a ne materijalnih stvari i idola.

„Blagostanje, posjedovanje i novac prvi su korak prema ništavilu, a prilagođivanje svjetovnim težnjama dovodi do besmislenosti kršćanstva. To je zato jer jer se ne spominjemo Boga pa se sve svodi na vlastito blagostanje, na dimenziju imati“, rekao je Papa.

Govoreći o katehistima, Papa je istaknuo da su to kršćani koji čuvaju spomen na Boga u prvom redu u sebi samima, ali ga znaju pobuditi i u drugima.

„Služba naviještanja nije laka nego obuhvaća cijeli život. Katehist je čovjek vjere, koji ima povjerenje u Boga i u njega polaže svoju sigurnost, čovjek ljubavi i karitativnog djelovanja, koji u svima vidi brata, čovjek strpljenja i ustrajnosti, koji se suočava s teškoćama, iskušenjima, neuspjesima smireno i s nadom u Gospodina, krotak, sposoban i milosrdan, koji je u stanju shvatiti i razumijeti druge“, zaključio je Sveti Otac.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!