Papa primio člana Predsjedništva BiH Željka Komšića

Spomenuta je potreba da se osigura puno poštovanje prava svih građana i učinkovita jednakost sva tri konstitutivna naroda.

Vatican-MediaIPAPIXSELL.jpg
Autor
vaticannews.va/Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media/IPA/PIXSELL
Objavljeno:
 
16.02.2020 09:19

Papa Franjo je jučer primio u audijenciju hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Komšića koji trenutno obnaša dužnost predsjednika, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice, prenosi Vatican News.

Tijekom razgovora u Državnom tajništvu koji su se odvijali u srdačnom ozračju, istaknuti su dobri bilateralni odnosi,  a što se tiče unutarnjeg stanja zemlje, s posebnom pažnjom osvrnuli su se na položaj katoličke zajednice. Spomenuta je potreba da se osigura puno poštovanje prava svih građana i učinkovita jednakost sva tri konstitutivna naroda.

Na kraju su se dotaknuli pitanja od zajedničkog interesa koja se odnose na međunarodno i domaće područje, kao što su mir, sigurnost i potreba za poticanjem dijaloga, kako bi se suočili s različitim izazovima na području Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja. Razgovarali su također i o mogućnostima proširenja Europske unije na Bosnu i Hercegovinu i susjedne zemlje.

Komšić se nakon toga susreo s Papinim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom i dotajnikom za odnose s državama, monsinjorom Mirosławom Wachowskim.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!