Papa u videoporuci povjerava Rim, Italiju i svijet zaštiti Majke Božje

Papa će moliti Djevicu Mariju da nas zaštiti u ovoj situaciji.

10.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
11.03.2020 20:08

Papa Franjo večeras će putem videoporuke povjeriti Rim, Italiju i cijeli svijet zaštiti Majke Božje, kao znak spasenja i nade u ove dane zdravstvene krize, piše Vatican News.

Na današnji dan molitve i posta u rimskoj biskupiji Misu će predslaviti kardinal Angelo de Donatis u Svetištu Gospe od božanske ljubavi. Tom prigodom papa Franjo povjerit će svijet Blaženoj Djevici Mariji, pod čijim je nogama 1944. godine papa Pio XII., zajedno s Rimljanima, molio spas za Rim tijekom povlačenja nacističkih postrojbi.

Sada je posrijedi još jedna prijeteća opasnost, hitna i nevidljiva, koja je potaknula Svetog Oca da se obrati Majci Božjoj. Ta je odluka donesena kako bi se izišlo u susret vjernicima koji su prisiljeni ostati u svojim kućama zbog izbjegavanja zaraze koronavirusom.

- Uz večerašnju misu predviđa se i izvanredno prikupljanje priloga kao potpore za zdravstveno osoblje koje se velikodušno i požrtvovno troši, brinući se za bolesne. To je trenutak zahvale u kojem ćemo biti ujedinjeni u duhovnom zajedništvu, osjetit ćemo se kao braća i sestre u vjeri, solidarni, a ne sumnjičavi jedni prema drugima - napisao je kardinal De Donatis u pismu u kojem je proglasio Dan molitve i posta.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan