Papin bliži suradnik pozitivan na koronavirus

U svijetu je mnogo katoličkih svećenika zaraženo ovim virusom.

2.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
romasette.it
Objavljeno:
 
31.03.2020 12:22

Generalni vikar pape Franje za Rimsku biskupiju, kardinal Angelo De Donatis primljen je jučer u jednu rimsku bolnicu nakon što je otkriveno da je pozitivan na koronavirus.

Vatican News izvještava da kardinal De Donatis ima povišenu temperaturu, ali da je njegovo opće stanje trenutno dobro. De Donatis je u posljednje vrijeme imao sastanke sa svojim osobljem u Lateranskoj palači, koji su obaviješteni da ostanu u izolaciji.

- Povjeravam se Gospodinu i molitvama svih vas, dragi vjernici Rima! Živim ovaj trenutak kao priliku Božje providnosti da dijelim patnju s toliko braće i sestara - kazao je bliski suradnik pape Franje s kojim je u posljednje vrijeme bio u kontaktu samo preko telefona.

U svijetu je mnogo katoličkih svećenika zaraženo ovim virusom. Na desetke ih je već umrlo samo u Italiji, dok je prošlog tjedna Angelo Moreschi postao prvi biskup na svijetu koji je umro od te bolesti.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan