Papina poruka Službi za izbjeglice: Hvala vam što štitite pravo na azil

Povodom predstavljanja godišnjeg Izvještaja 2020. Centra Astalli, talijanskoga sjedišta Isusovačke službe za izbjeglice, papa Franjo je poslao pismo ravnatelju cetra patru Ripamontiju.

5.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
29.05.2020 18:17

Podatci iz posljednjega izvještaja Centra Astalli, objavljenoga prošlih dana, govore o neizvjesnosti u životu migranata, pritisnutih između pandemije koja usporava ili čak potpuno blokira svakodnevni život, i nesigurnosti tih osoba koje moraju početi od nule graditi svoj život u nekoj novoj zemlji, prenosi Vatican News.

Djelatnici centra su tijekom 2019. godine susreli 20.000 osoba, izbjeglica i tražitelja azila, od kojih 11.000 samo u Rimu. Osim toga, u izvještaju se napominje da migracijske politike, restriktivne i zatvorene, ako ne i diskriminatorske, koje su obilježile posljednju godinu, povećavaju neizvjesnost života, isključivanje i neregularnost, te tako cijelo društvo čine ranjivijim.

- Svima sam duhovno blizu u molitvi i naklonošću, te ih potičem da imaju pouzdanja i nade u svijet mira, pravednosti i bratstva među narodima. Neka vaš primjer potakne u društvu obnovljeno zauzimanje za istinsku kulturu prihvata i solidarnosti - stoji na kraju Papine poruke.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!