Papina poruka za Svjetski misijski dan 2020.

Tema poruke je 'Evo me, mene pošalji!'

6.jpg
Autor
IKA/Laudato/I.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
01.06.2020 10:06

Na svetkovinu Duhova u Vatikanu je objavljena Poruka pape Franje za 94. svjetski misijski dan. Tema poruke je 'Evo me, mene pošalji!' (Iz 6, 8).

U poruci je Papa izrazio uvjerenje kako je Izvanredni misijski mjesec, koji se u Crkvi slavio u listopadu prošle godine, 'pridonio poticanju misijskog obraćenja u mnogim zajednicama', piše IKA.

Misija je slobodan i svjestan odgovor na Božji poziv. Ipak, taj poziv prepoznajemo samo kada imamo osobni odnos s Isusom prisutnim u svojoj Crkvi. Zapitajmo se: jesmo li spremni prihvatiti prisutnost Duha Svetoga u našemu životu, poslušati poziv na poslanje, bilo u bračnom životu bilo kao posvećene osobe ili oni koji su pozvani u zaređenu službu, u svom svakodnevnom životu? Jesmo li spremni biti poslani u bilo koje vrijeme ili na bilo koje mjesto svjedočiti svoju vjeru u Boga milosrdnog Oca, naviještati Evanđelje spasenja u Isusu Kristu, dijeliti božanski život Duha Svetoga izgrađujući Crkvu? Jesmo li poput Marije, Majke Isusove, spremni u potpunosti biti u službi Božje volje (usp. Lk 1, 18)? Ta je unutarnja raspoloživost bitna ako želimo reći Bogu: 'Evo me, Gospodine, mene pošalji' (usp. Iz 6, 8). I to ne na apstraktan način, nego u ovom času Crkve i povijesti, piše Papa u Poruci.

Svjetski misijski dan ove će se godine slaviti u nedjelju 18. listopada 2020.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!